Kontakta oss

Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!

Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

Från haveri till lösning med Creaform Handyscan Black Elite

Ända sedan starten av MLT på 80-talet har vi med ny teknik kombinerat ett flexibelt bemötande med support och hjälp till våra kunder. Tekniken har utvecklats med tiden och nya lösningar har framträtt.

Ett exempel på detta är när vår kund Essity i Lilla Edet upptäckte skador på deras brytare till ingående högspänning vilket orsakade kostsamma driftstörningar i produktionen. Brytaren är en enkel men ändå vital komponent till pappersmaskinen då den måste vara intakt om strömmen behöver slås av. Samtalet från Essity kom in en eftermiddag med frågan om vi kunde ha en lösning på att få fram en ny reservdel då nya inte gick att få tag på. Endast 1 timme senare var detaljen inscannad och en ny detalj var redan på gång att skrivas ut i en 3D skrivare. Montering av den nya brytaren gjordes med gott resultat och full funktionalitet.

  • Då vi redan har samarbete med MLT vad gäller vibrationsmätning på PM8 så visste jag att de även utför 3D scanning, men jag visste inte om de även har möjlighet att 3D printa detaljer. Men jag tänkte att jag ringer och kollar och fick till svar att det kan vi nog ordna. En timma senare hade Kristofer scannat in den på plats hos oss och skickat filen till sina kollegor som startade printern. 01.15 på natten fick vi detaljen som passade perfekt. Kul och intressant att testa något som var helt nytt för oss och som väcker tankar om att det kan komma till nytta fler gånger när det kniper att få tag i reservdelar, berättar Mikael Wulff, Maintenance Leader på Essity.

I november kommer vi prata mer om hur man kan använda ny teknik till traditionella haverier när vi har vårt seminarie på Stenungsbaden! Har du inte anmält dig ännu?

Klicka på länken för att komma till anmälan – https://axacoair.se/go?NGqtEARH

27

okt

Från haveri till lösning med Creaform Handyscan Black Elite

Läs mer

19

okt

Många fördelar med lasermätning i bageriet

Läs mer

12

okt

IRIS-M visualiserar vibrationer

Läs mer
logo logo logo logo logo