Kontakta oss
Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!
Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

Om oss

MLT har under de senaste 30 åren representerat tyska PRUFTECHNIK, vilka är uppfinnarna till axeluppriktning med laser. Vi på MLT har tillsammans med PRUFTECHNIK utvecklats från att uteslutande ha varit världsledande inom laseruppriktning till att även inneha en allt starkare position inom service och instrument för vibrationsteknik balansering samt 3D scanning och metrologi.

Med en lång rad produkter från starka leverantörer kompletterat  med ett brett utbud av mättjänster och utbildningar strävar vi mot visionen att bli industrins förstahands val av innovativa mätlösningar.

Med närvaro i 4 länder och våra 33 anställda finns vi tillgängliga när som helst för våra kunder. Hela MLT gänget jobbar med stor vilja och ambition att i alla lägen göra vårt yttersta för våra kunder.

Nu har vi 2018 framför oss och känner att vi har enormt mycket spännande nya projekt hos befintliga men också nya kunder.

2018 är dessutom ett litet speciellt år för oss på MLT. Vi fyller nämligen 30 år! Men vi känner oss inte gamla för det! Snarare känner vi att vi har precis börjat vår resa.

Ända sedan starten 1988 har vi haft samma röda tråd i vårt erbjudande av marknadsledande system och produkter och samtidigt erbjuda experttjänster inom mätteknik samt brett utbud av utbildningar till våra kunder. Alltid med kundens problem och maskiner i fokus. Detta skall vi fortsätta med och hela tiden ligga i framkant på tekniken.

Tack alla ni som är med oss på denna resan!

Christoffer Eriksson –VD 

________________________________________________

 

Historia

1988 Bolaget grundades i Karlstad.

1997 Bolaget förvärvades av Protoma AB och flyttades till Göteborg.

2002 MLT sålde sitt första stora Onlinesystem för Vibrationsövervakning på ett av landets största värmeverk.

Under 2004 introducerade vi Paralign på den nordiska marknaden, en mycket intressant servicetjänst för parallellitetsmätning av valsar. Denna tjänst har utvecklats till en succé och är mycket uppskattad av kunderna som finns inom branscher från papper och massa till stålindustri.

2008 breddades vårt erbjudande ytterligare genom att MLT tagit in en ny agentur. Vi representerar nu även tyska SCHENCK-RoTec och deras enorma utbud av balanseringsmaskiner för alla typer av rotorer.

2011 kompletterades bolaget med ytterligare ett verksamhetsområde, när 3D scanning och geometrimätning tog fart hos oss. Med agenturen Creaform kan vi erbjuda kanske marknadens mest innovativa lösningar för Reverse Engineering och inspection.

2012 Dotterbolaget MLT Oy startas för att ta hand om den Finska marknaden. Med stor framgång och snabb tillväxt har MLT Oy redan tagit en betydande plats på den finska marknaden.

2015 Startades bolagets femte affärsområde, Process Metrology. Med produkter från LMI3D kombinerat med  smarta applikationslösningar tar vi nu Vision tekniken och gifter ihop den med lasermättekniken på ett helt unikt sätt.

2017 dotterbolag MLT AS startas för att ta hand om den norska marknaden. MLT har med sin tidigare närvaro i Norge haft hög efterfrågan och väljer nu att förstärka sin plats på den norska marknaden genom att starta ett dotterbolag.

06

maj

Creaform lanserar nästa generation 3D-scanners

Snabbare, enklare, förbättrade algoritmer och precision - Creaforms senaste generation portabla 3D-scannrar är bättre än...

Läs mer

19

mar

PRÜFTECHNIK lanserar molnbaserad plattform och IIoT för VIBGUARD

OMNITREND Asset View är en serverbaserad visualiseringsprogramvara där du får realtidsinformation om maskinernas status via...

Läs mer

19

mar

MLT AB och dotterbolaget MLT OY är nu certifierad utbildningspartners till Mobius!

Detta innebär att MLT är auktoriserade att hålla Mobius Institut egna utbildningar samt att själva...

Läs mer
logo logo logo logo logo