Kontakta oss

Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!

Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

Om oss

Ända sedan starten 1988 har vi fokuserat på marknadsledande system och produkter och att samtidigt erbjuda experttjänster inom mätteknik samt ett brett utbud av utbildningar till våra kunder. Nu, mer än 30 år senare, finns vi med närvaro i 4 länder och 40 anställda tillgängliga när som helst för våra kunder. Vi står alltid redo med kompetens och en massiv bas av smarta mätsystem för att genomföra det som krävs, alltid med kundens problem och maskiner i fokus.

Sedan första början har vi representerat tyska PRUFTECHNIK – uppfinnarna till axeluppriktning med laser. Tillsammans med PRUFTECHNIK har MLT utvecklats från att uteslutande ha varit världsledande inom laseruppriktning till att idag ha en lång rad andra starka tillverkare som vi representerar. Vårt motto är kvalité, precision och kundnära samarbeten. Det tror vi har skapat oss en unik plats med den starka position med servicetjänster och system vi idag levererar inom våra nuvarande 5 affärsområden Condition Monitoring, Alignment, Balansering, 3D scanning och Inline metrologi.

Vi är ständigt vakna att ta oss an nya tekniker, metoder och system från nya leverantörer som med vår hjälp kan få våra kunder att uppnå högre tillgänglighet och bättre fungerande processer. Samtidigt breddar vi kontinuerligt vårt utbud av mättjänster, utbildningar och bygger skräddarsydda system efter våra kunders behov. Vi tror att detta arbete leder oss mot vår vision att bli industrins förstahandsval av innovativa mätlösningar.

Efter mer än 30 år jobbar gänget på MLT Maskin & Laserteknik AB med större vilja och ambition än någonsin för att i alla lägen göra vårt yttersta för våra kunder – vi har bara börjat!

Tack alla ni som är med oss på denna resan!

Christoffer Eriksson –VD 

________________________________________________

 

Historia

1988 Bolaget grundades i Karlstad.

1997 Bolaget förvärvades av Protoma AB och flyttades till Göteborg.

2002 MLT sålde sitt första stora Onlinesystem för Vibrationsövervakning på ett av landets största värmeverk.

Under 2004 introducerade vi Paralign på den nordiska marknaden, en mycket intressant servicetjänst för parallellitetsmätning av valsar. Denna tjänst har utvecklats till en succé och är mycket uppskattad av kunderna som finns inom branscher från papper och massa till stålindustri.

2008 breddades vårt erbjudande ytterligare genom att MLT tagit in en ny agentur. Vi representerar nu även tyska SCHENCK-RoTec och deras enorma utbud av balanseringsmaskiner för alla typer av rotorer.

2011 kompletterades bolaget med ytterligare ett verksamhetsområde, när 3D scanning och geometrimätning tog fart hos oss. Med agenturen Creaform kan vi erbjuda kanske marknadens mest innovativa lösningar för Reverse Engineering och inspection.

2012 Dotterbolaget MLT Oy startas för att ta hand om den Finska marknaden. Med stor framgång och snabb tillväxt har MLT Oy redan tagit en betydande plats på den finska marknaden.

2015 Startades bolagets femte affärsområde, Process Metrology. Med produkter från LMI3D kombinerat med  smarta applikationslösningar tar vi nu Vision tekniken och gifter ihop den med lasermättekniken på ett helt unikt sätt.

2017 dotterbolag MLT AS startas för att ta hand om den norska marknaden. MLT har med sin tidigare närvaro i Norge haft hög efterfrågan och väljer nu att förstärka sin plats på den norska marknaden genom att starta ett dotterbolag.

2018 MLT lanserar på den nordiska marknaden den helt revolutionerande tekniken IRIS – M med Motion Amplification från leverantören RDI i USA. Denna helt unika teknik som bokstavligen ger helt nya ögon till felsökning och orsaksanalys inom vibratonsmätning

2019 MLT vinner en av landets genom tidernas största offentliga upphandling inom Condition Monitoring och startar upp med att driftsätta detta stora system. Systemet kommer säkerställa problemfri drift i Stockholm på värme och kylanläggningar som försörjer och berör en enormt stort mängd människor.  Samma år gör vi också vi våra första jobb ute på plattform i Nordssjön med 3D scanning efter att vi certifierat oss för detta.

2021 MLT blir återigen strategic partner med Creaform och firar 10 år tillsammans med denna leverantör. Vi lanserar också under året  nytt segment inom automatiserad mätning med smartstation programmet från 3D-infotech.

 

Kontakta oss så berättar vi mer

Personalen berättar om MLT

27

okt

Från haveri till lösning med Creaform Handyscan Black Elite

Läs mer

19

okt

Många fördelar med lasermätning i bageriet

Läs mer

12

okt

IRIS-M visualiserar vibrationer

Läs mer
logo logo logo logo logo