Kontakta oss
Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!

Om oss

MLT har under de senaste 28 åren representerat tyska Prüftechnik AG, vilka är uppfinnarna till axeluppriktning med laser. Vi på MLT har tillsammans med Prüftechnik utvecklats från att uteslutande ha varit världsledande inom laseruppriktning till att även inneha en allt starkare position inom service och instrument för vibrationsteknik balansering samt 3D scanning och metrologi.

Med en lång rad produkter från starka leverantörer kompletterat  med ett brett utbud av mättjänster och utbildningar strävar vi mot visionen att bli industrins förstahands val av innovativa mätlösningar.

Med närvaro i 7 länder och våra 24 anställda finns vi tillgängliga när som helst för våra kunder. Hela MLT gänget jobbar med stor vilja och ambition att i alla lägen göra vårt yttersta för våra kunder.

Nu har vi 2017 framför oss och känner att vi har enormt mycket spännande nya projekt hos befintliga men också nya kunder.

Tack alla ni som är med oss på denna resan!

Christoffer Eriksson –VD 


Historia

Under 2004 introducerade vi Paralign på den nordiska marknaden, en mycket intressant servicetjänst för parallellitetsmätning av valsar. Denna tjänst har utvecklats till en succé och är mycket uppskattad av kunderna som finns inom branscher från papper och massa till stålindustri.

2008 breddades vårt erbjudande ytterligare genom att MLT tagit in en ny agentur. Vi representerar nu även tyska SCHENCK-RoTec och deras enorma utbud av balanseringsmaskiner för alla typer av rotorer.

2011 kompletterades bolaget med ytterligare ett verksamhetsområde, när 3D scanning och geometrimätning tog fart hos oss. Med agenturen Creaform kan vi erbjuda kanske marknadens mest innovativa lösningar för Reverse Engineering och inspection.

2012 Dotterbolaget MLT Oy startas för att ta hand om den Finska marknaden. Med stor framgång och snabb tillväxt har MLT Oy redan tagit en betydande plats på den finska marknaden.

2015 Startades bolagets femte affärsområde, Process Metrology. Med produkter från LMI3D kombinerat med  smarta applikationslösningar tar vi nu Vision tekniken och gifter ihop den med lasermättekniken på ett helt unikt sätt.

2017 dotterbolag MLT AS startas för att ta hand om den norska marknaden. MLT har med sin tidigare närvaro i Norge haft hög efterfrågan och väljer nu att förstärka sin plats på den norska marknaden genom att starta ett dotterbolag.

05

Feb

MLT presenterar: IRIS M Motion Amplification

MLT Maskin och Laserteknik AB har under sina 30 år inom den industriella mätteknik branschen...

Läs mer

22

Jan

Vi öppnar dörrarna: Välkommen till vårt nya 3D MetrologyCenter!

Läs mer

22

Dec

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Läs mer
logo logo logo logo