Kontakta oss
Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!
Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

Om oss

Ända sedan starten 1988 har vi fokuserat på marknadsledande system och produkter och att samtidigt erbjuda experttjänster inom mätteknik samt ett brett utbud av utbildningar till våra kunder. Nu, mer än 30 år senare, finns vi med närvaro i 4 länder och 35 anställda tillgängliga när som helst för våra kunder. Vi står alltid redo med kompetens och en massiv bas av smarta mätsystem för att genomföra det som krävs, alltid med kundens problem och maskiner i fokus.

Sedan första början har vi representerat tyska PRUFTECHNIK – uppfinnarna till axeluppriktning med laser. Tillsammans med PRUFTECHNIK har MLT utvecklats från att uteslutande ha varit världsledande inom laseruppriktning till att idag ha en lång rad andra starka tillverkare som vi representerar. Vårt motto är kvalité, precision och kundnära samarbeten. Det tror vi har skapat oss en unik plats med den starka position med servicetjänster och system vi idag levererar inom våra nuvarande 5 affärsområden Condition Monitoring, Alignment, Balansering, 3D scanning och Inline metrologi.

Vi är ständigt vakna att ta oss an nya tekniker, metoder och system från nya leverantörer som med vår hjälp kan få våra kunder att uppnå högre tillgänglighet och bättre fungerande processer. Samtidigt breddar vi kontinuerligt vårt utbud av mättjänster, utbildningar och bygger skräddarsydda system efter våra kunders behov. Vi tror att detta arbete leder oss mot vår vision att bli industrins förstahandsval av innovativa mätlösningar.

Efter mer än 30 år jobbar gänget på MLT Maskin & Laserteknik AB med större vilja och ambition än någonsin för att i alla lägen göra vårt yttersta för våra kunder – vi har bara börjat!

Tack alla ni som är med oss på denna resan!

Christoffer Eriksson –VD 

________________________________________________

 

Historia

1988 Bolaget grundades i Karlstad.

1997 Bolaget förvärvades av Protoma AB och flyttades till Göteborg.

2002 MLT sålde sitt första stora Onlinesystem för Vibrationsövervakning på ett av landets största värmeverk.

Under 2004 introducerade vi Paralign på den nordiska marknaden, en mycket intressant servicetjänst för parallellitetsmätning av valsar. Denna tjänst har utvecklats till en succé och är mycket uppskattad av kunderna som finns inom branscher från papper och massa till stålindustri.

2008 breddades vårt erbjudande ytterligare genom att MLT tagit in en ny agentur. Vi representerar nu även tyska SCHENCK-RoTec och deras enorma utbud av balanseringsmaskiner för alla typer av rotorer.

2011 kompletterades bolaget med ytterligare ett verksamhetsområde, när 3D scanning och geometrimätning tog fart hos oss. Med agenturen Creaform kan vi erbjuda kanske marknadens mest innovativa lösningar för Reverse Engineering och inspection.

2012 Dotterbolaget MLT Oy startas för att ta hand om den Finska marknaden. Med stor framgång och snabb tillväxt har MLT Oy redan tagit en betydande plats på den finska marknaden.

2015 Startades bolagets femte affärsområde, Process Metrology. Med produkter från LMI3D kombinerat med  smarta applikationslösningar tar vi nu Vision tekniken och gifter ihop den med lasermättekniken på ett helt unikt sätt.

2017 dotterbolag MLT AS startas för att ta hand om den norska marknaden. MLT har med sin tidigare närvaro i Norge haft hög efterfrågan och väljer nu att förstärka sin plats på den norska marknaden genom att starta ett dotterbolag.

21

aug

Vi lanseras unika MCM - Motor Condition Monitoring

Läs mer

14

aug

Två nya MLT-experter utbildade hos RDI i USA

Som representanter av RDI Technologies i Sverige, Norge och Finland fick två av våra applikationsingerjörer...

Läs mer

12

aug

Analys av roterande axlar och mycket mer med IRIS M™ v2.5

Förutom de redan mycket stora användningsområdena och funktionerna som finns i IRIS M™ systemet kommer...

Läs mer
logo logo logo logo logo