Kontakta oss
Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!
Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

TEMA: Automatiserad mätning

Fullständig kvalitetskontroll på samtliga detaljer utan att tappa produktionstakt kan låta som en tuff utmaning för många företag. Kraven på kvalitet blir allt högre samtidigt som effektiviteten ska ökas. Med ett smart mätsystem baserat på den senaste sensortekniken är det nu möjligt att avancerad kvalitetskontroll i hög hastighet, direkt i produktionen.

Framtidens mätsystem är uppbyggt av smarta sensorer som levererar mätvärden snabbt och exakt utan behov av extern bearbetning. Detta gör att många av de mer komplexa kvalitetskontrollerna som tidigare behövde mätas i mätrum, nu kan mätas direkt i processen. Mätsystemet integreras sömlöst med styrsystemen i produktionslinjen och ger en direkt återkoppling på om detaljen är inom tolerans, utan att produktionstakten påverkas. Statistik och status från mätsystemet lagras centralt i vår molntjänst och är tillgängligt vart du än befinner dig, från en dator eller mobiltelefon.

Med ett skräddarsytt mätsystem från MLT säkerställer ni att er produktion är redo att möta framtidens höga krav på mätning och kvalitet.

Kontakta oss idag, så hjälper vi er att skräddarsy en lösning för just ert företag.

APPLIKATIONSEXEMPEL: Plastextrudering 

 

 

 

 

 

 

Extrudering av exempelvis plast eller aluminium är en process som kräver regelbunden övervakning för att säkerställa produktens kvalitet. Med en linjelaser monterad direkt efter extrudern kan profilens kritiska mått kontrolleras kontinuerligt, med direkt återkoppling till operatören.


APPLIKATIONSEXEMPEL: Ytinspektion av bromsskivor 

 

 

 

 

 

 

Vid tillverkning av bromsskivor ställs höga krav på produktens kvalitet och mätningar görs kontinuerligt genom hela processen. Ett av dessa krav kan vara ytjämnheten på bromsplanet, som inte får överstiga ett visst gränsvärde. En linjelaser gör det möjligt att scanna ytan medan bromsskivan roteras och samtidigt mäta ytvariationer ner till 1,1 μm.


APPLIKATIONSEXEMPEL: Kvalitetskontroll av pressade detaljer

 

 

 

 

 

 

Pressade smådetaljer produceras ofta i hög takt och kommer oregelbundet på en bandtransportör. Med en smart linjelaser är det möjligt att 3D-scanna flera detaljer som passerar samtidigt, göra automatisk uppriktning och därefter genomföra mätningar med hög noggrannhet, allt detta med ett resultat som levereras i realtid

Läs mer om våra produkter och applikationsexempel på https://www.mlt.se/department/processmetrologi/show/products/

16

nov

Upptäck nya NiVia! - nu med AI

Få full koll på hela maskinparken. Från mätning till analysrapport med åtgärdsförslag. Tack vare den...

Läs mer

24

sep

Creaform tillkännagav idag den senaste versionen i sin R-serie

Upptäck den snabbaste och mest mångsidiga automatiserade kvalitetskontroll lösningen på marknaden

Läs mer

26

jun

Creaform gör det igen och lanserar nya MetraSCAN BLACK™

Nu lanseras nya MetraSCAN BLACK™. Med fokus på hastighet och noggrannhet är nu Creaforms senaste...

Läs mer
logo logo logo logo logo