Kontakta oss

Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!

Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

Två nya MLT-experter utbildade hos RDI i USA

Som representanter av RDI Technologies i Sverige, Norge och Finland fick två av våra applikationsingerjörer möjlighet att genomgå en certifiering för att själva få hålla i certifieringskurs Motion Amplification för våra kunder.

Under 10 dagar hos RDI Technologies i Knoxville USA, fick våra applikationstekniker Rikard Stafrin och Karl-Johan Larsson träffa skaparna och grundarna av Motion Amplification teknologin. Detta var 10 mycket givande dagar där de fick utbilda sig och lära sig mer om detta fantastiska system och om teamet bakom tekniken som gjort det möjligt för oss att se rörelser på maskiner och konstruktioner som tidigare inte varit möjlig. Känslan efter dessa dagar är att detta kommer vara en teknik som kommer att slå igenom stort. Utvecklingen av systemet går hela tiden framåt, och det är i dagsläget bara i startgroparna där möjliga tillämpningsområde inte än är utforskade. Det är 7 programmerare/utvecklare som jobbar med utvecklingen på heltid och man märker att de lyssnar mycket på kundens och användarnas feedback och önskemål om nya funktioner. De flesta av teamet kommer från Emerson och har gedigen kunskap inom vibrationsmätning och systemutveckling. Hela teamet uppfattas som mycket professionellt och kompetent som satsar stort och har stor tro på framtiden för Motion Amplification.

Rikard och Karl-Johan har i samband med dessa dagar genomgått certifieringsutbildningar i Motion Amplification i två steg. Steg 1 grundläggande och steg 2 avancerad. Som representanter av RDI Technologies i Sverige, Norge och Finland fick de möjlighet att genomgå en certifiering för att själva få hålla i certifieringskurs steg 1 för våra kunder. Första utbildningstillfället kommer att hållas 3 – 4 oktober i våra lokaler i Göteborg.

I samband med utbildningen i Knoxville så släpptes programvaran V2.5. De största förändringar i denna programvaruuppdatering är att man nu kan mäta rörelser på roterande objekt samt göra högupplösta filmningar och inspektioner av roterande axlar. Man kan nu även göra fasmätningar på specifika frekvenser i filmerna för att se relativ fas mellan olika punkter. Målet RDI Technologies har är att släppa ny programvara 2 ggr per år med väsentliga förbättringar för utökade möjligheter för användarna.

Motion Amplification är en ny häftig teknik som bör uppmärksammas och har stora förutsättningar för att slå igenom och bidra till MLT´s utveckling med möjligheten att hjälpa våra kunders behov i att göra mätningar, felsökningar och förbättringar av maskiner, konstruktioner, byggnader med mera.

20

mar

Vi satsat på framtidens underhållsstjärnor. Universitet och skolor se hit!

Branschen är just nu i stort behov av mer personal och nästa generations tekniker. Därför...

Läs mer

14

mar

Beröringsfri vibrationsmätning i labb, test och R&D

Missa inte detta verktyg då det kan ta ert arbete till en helt ny nivå!

Läs mer

06

mar

Robothund som ronderar och vibrationsmäter maskinerna i dina anläggningar

Vill du vara med tidigt i nästa generations förebyggande underhåll? Då kanske det är dags...

Läs mer
logo logo logo logo logo