Kontakta oss

Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!

Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

Vattenkraften väljer precision från MLT

Vattenkraften i Norge har verkligen fått upp ögonen för exakta mätningar via våra portabla CMM-lösningar

Vattenkraften i Norge har verkligen fått upp ögonen för exakta mätningar via våra portabla CMM-lösningar! Det som fram till 2022 var cirka 2 uppdrag om året har ökat till runt 10 jobb hittills under 2023. Det hela började med ett tillfälligt möte med Andritz på Produktionsteknikkonferensen för ett år sedan.
Andritz har tagit oss på en resa djupt in i de norska fjällen för att etablera en mycket exakt grund för renovering och reparation av våra kraftverk. I ett maskintekniskt sammanhang handlar jobben ibland om att ligga till grund för bearbetning. MLT AS tackar Andritz för förtroendet och ser fram emot fortsättningen!

”Andritz Hydro har främst använt MLT:s tjänster för renoveringsprojekt där nya delar ska anpassas till befintliga installationer. Vi har bland annat kontrollerat mått och formavvikelser på impellerkammaren för Kaplanturbiner. På så sätt kan impellerdiametern på det nya pumphjulet anpassas utan att man behöver demontera det befintliga.

Vid Pelton-turbiner har MLT mätt formen och placeringen av flänsarna på ringlinjen så att passflänsarna för injektorerna kan bearbetas helt. För Francis-turbiner har vi använt dem för att mäta fjäderringarna för anpassning av turbinlocket. Med lasertrackern är noggrannheten så hög att vi även har kontrollerat labyrintringar på Francis-hjul med högt huvud. MLT är kunniga, lösningsorienterade och serviceinriktade”

Karl Jonsrud / Projektledare Service & Rehab – Turbin & Generator / ANDRITZ HYDRO AS

Skriven av: Hans S

27

okt

Från haveri till lösning med Creaform Handyscan Black Elite

Läs mer

19

okt

Många fördelar med lasermätning i bageriet

Läs mer

12

okt

IRIS-M visualiserar vibrationer

Läs mer
logo logo logo logo logo