Kontakta oss
Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!
Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

Utbildning i Motion Amplification med IRIS M™

Systemet IRIS M™ är ett kraftfullt felsökningsverktyg och en mycket effektiv alternativ till traditionella ODS mätningar etc. Denna utbildning riktar sig till kunder som också valt att satsa på ett eget kamerasystemet och där man vill maximera användningen inom området Motion Amplification.

Fördelarna med IRIS M™ & IRIS MX™

Felsökning och orsaksanalys blir allt viktigare och med denna nya unika kamerateknik kan man i ett mycket tidigt skede mäta subtila rörelser som förstärker dessa till en nivå som gör det möjligt att visualisera med blotta ögat. Med en IRIS M™ mätning kan man mäta med 2,3 miljoner pixlar som  var och en blir en givare simultant och med IRIS MX™ ända upp till 5,3 miljoner pixlar som även där motsvarar vibrationsgivare och även göra mätningar på flera regioner i bilden i samma ögonblick.

Vem riktar sig utbildningen till:

Denna 3 dagars utbildning i är till för kunder som valt att satsa på ett eget kamerasystem. Efter utbildningen skall användaren kunna ta sin utrustning och göra bra och användbara mätningar/filmer. Användaren skall kunna göra analys av mätdata eller efter mätning kunna förse annan kunnig person rätt mätdata.

Vad utbildningen innehåller:

 • Genomgång av medföljande hårdvara så som tripod- stativet, belysning, skillnader på IRIS M™ och IRIS MX™ kamera. Vad betyder informationen som står på de medföljande linserna, m.m.
 • Skillnader på traditionell vibrationsteknik och denna typ av mätteknik.
 • Vi går igenom Motion Explorer som är en applikation för att bl.a. organisera sina objekt och tillgångar i en trädstruktur/ hierarki. Vilka verktyg finns i Motion Explorer för att spara lagringsplats på hårddisk på rätt sätt och även andra funktioner.
 • Vilka ändringar kan man göra i Motion Explorer med en redan inspelad mätning som är gjord  i Motion Amplification och som sparats. Var ser man och kan ändra anteckningar som gjorts, hur ändrar man avståndet till objektet om detta blivit fel m.m.
 • Vi går igenom Motion Amplification och dess funktioner. Vilka inställningar kan man göra. Vad har brännvidden på linsen och avståndet till objektet för betydelse med avseende på vilken minsta rörelse man kan se i den inspelade och rörelseförstärkta filmen.
 • Varför syns inte blinkningarna från belysningen när man gör inspelningar inne förrän man kommer till den punkten att man ska göra analys på sina mätningar och de är då oanvändbara efter att man förstärkt rörelsen på objektet. Hur undviker vi detta och vilka verktyg finns i Motion Amplification för att undvika detta.
 • Hur fungerar CMOS- sensorn i kameran, vilka möjligheter finns i mjukvaran att ändra förutsättningarna för sensorn så den kan uppfatta och spela in rörelser högre upp i frekvens.
 • Vad betyder BINNING när man ska mäta med en MX kamera och vad finns för möjligheter då denna funktion är aktiverad.

Rapport:

Vi kommer titta på vilka applikationer och verktyg som idag finns för att kunna skapa en rapport som både är lätt att först för beställaren, men även för den person som i sin tur ska göra de justeringar eller utföra jobb på objektet för att komma till rätta med de avvikelser man hittat.

Tips och trix:

Under utbildningen kommer kurshållaren även gå igenom tips och trix för bästa mätning. Tips på vad man skall tänka på och hur man på bästa sätt undviker olika störningar som gör att det inte går att göra mätningar i det resultat man får med sig.

Läs mer om vårt kamerasystem IRIS M™ eller IRIS MX™

Vänligen fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast!
 • Kurskod VIB 1001
 • Pris: 24000 kr / deltagare vilket inkluderar fm/em kaffe, lunch varje dag, en gemensam middag, kursdokumentation samt kursintyg efter genomfört teoriprov dag 3
 • 3 dagars utbildning
 • Teori
 • Praktiska övningar
 • Hos oss eller på plats hos Er

Broschyrer och datablad

#

Contact person

Linn Eriksson

Marknadsföring & Utbildningsansvarig

+46 31-7427501,+46 (0)708 24 11 19

28

okt

Intresset för AQC är stort - Tack till er som kom på öppet hus!

Tack till er som besökte oss på MLTs huvudkontor eller digitalt i fredags när vi...

Läs mer

16

nov

Upptäck nya NiVia! - nu med AI

Få full koll på hela maskinparken. Från mätning till analysrapport med åtgärdsförslag. Tack vare den...

Läs mer

24

sep

Creaform tillkännagav idag den senaste versionen i sin R-serie

Upptäck den snabbaste och mest mångsidiga automatiserade kvalitetskontroll lösningen på marknaden

Läs mer
logo logo logo logo logo